NYÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR

Nyårs Menyn!


Förrätt: Gratinerad hummer med fetaost och Cream fraiche och dill


2 st hummer (dela i 2 st halvor)

 1 bit fetaost

1 dl creme fraiche

1 knippe dill
1 citron

Salt


Gör så här

1. Lägg den halva hummern på ugnsäkert fat.


2. Blanda creme fraiche, hackad dill och feta ost.


3. Klicka på hummern och gratinera i ugn 180 grader 8 minuter.


Varmrätt: Potatisgratäng med fläskfilé och en god sallad med feta ost




Efterrätt: jordgubbs och lime pannacotta


1 gelatinblad

1 1/2 dl vispgrädde

2 tsk strösocker

250 g KESELLA jordgubb&lime


Jordgubbssallad

250 g färska jordgubbar

2 passionsfrukter

Gör så här

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden. Låt svalna något. Blanda ner KESELLA. Fördela i små glas och ställ i kyl att stelna i ca 3 timmar eller över natten. Skär jordgubbarna i skivor. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Blanda jordgubbarna med passionsfrukten och fördela det på pannacottan vid servering.



Till detta dricks vin eller något annat valfritt!


  


Kommentarer
Postat av: Anonym

fasen vad gott!!!

2008-12-30 @ 21:30:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0