NYÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR
Nyårs Menyn!
Förrätt: Gratinerad hummer med fetaost och Cream fraiche och dill
2 st hummer (dela i 2 st halvor)
1 bit fetaost
1 dl creme fraiche
1 knippe dill
1 citron
Salt
Gör så här
1. Lägg den halva hummern på ugnsäkert fat.
2. Blanda creme fraiche, hackad dill och feta ost.
3. Klicka på hummern och gratinera i ugn 180 grader 8 minuter.
Varmrätt: Potatisgratäng med fläskfilé och en god sallad med feta ost
Efterrätt: jordgubbs och lime pannacotta
1 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk strösocker
Jordgubbssallad
250 g färska jordgubbar
2 passionsfrukter
Gör så här
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden. Låt svalna något. Blanda ner KESELLA. Fördela i små glas och ställ i kyl att stelna i ca 3 timmar eller över natten. Skär jordgubbarna i skivor. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Blanda jordgubbarna med passionsfrukten och fördela det på pannacottan vid servering.
Till detta dricks vin eller något annat valfritt!
fasen vad gott!!!